• Reizen in Nederland

    Wonen in Nederland

    trein

Vervoer in Nederland

Nederland is geen groot land, maar wel dichtbevolkt. Je kunt op verschillende manieren gemakkelijk van A naar B reizen als je in Nederland woont. Het Openbaar Vervoer in Nederland is goed geregeld, maar ook per fiets of auto kun je je goed verplaatsen. Lees verder onder de foto.

  • Als relatief klein land zijn de afstanden in Nederland niet erg groot. Met een uitgebreid en goed onderhouden weggennetwerk met duidelijke bewegwijzering, is autorijden in Nederland bijzonder veilig.
  • Nederland is echt een fietsland! Fietsen is hier veilig en makkelijk dankzij het grote aantal fietspaden. Automobilisten en andere weggebruikers zijn gewend aan fietsers en houden hier rekening mee onderweg.
  • Bijna alle plaatsen in Nederland zijn bereikbaar met het openbaar vervoer (tram, bus, metro, trein of pont). Reizen met het openbaar vervoer gaat gemakkelijk met de OV-chipkaart. Je kunt een persoonlijke OV-chipkaart aanschaffen die je overal voor kunt gebruiken. Bij automaten op NS treinstations zijn ook eenmalige OV-chipkaarten te koop. Reis je vaak met de trein? Dan kan een treinabonnement voordelig zijn.
  • Nederland telt zo’n 400 treinstations. Historische stations als Leiden of Haarlem Centraal, maar ook grote stations als Utrecht. Het is een zeer uitgebreid spoornetwerk, met moderne en comfortabele treinen die tot laat rijden. Op de grotere stations rijden zelfs nachttreinen.
Copyright 2024 - Eurotemp